Worldrally.se

Rally Finland klara för 2022 kalendern

Förra månaden presenterades FIA o WRC kalender för 2022, nio kandidater presenterades. Men utan Rally Finland som nu är klara för nytt kontrakt .

Många blev lite förvånade när inte Finland fanns med när FIA presenterade nio kandidater som är klara för WRC 2022 för en månad sedan. En kalender som skall bli 13 deltävlingar. Dom nio som presenterades på World Motor Sport Council mötet den 7 Juli i år är. Monte Carlo , Rally Sweden, Portugal, Italien, Kenya, Japan, Spanien, Estland och Grekland.
En komplett kalender med 13 tävlingar kommer presenteras under september. Och en av de kandidaterna är alltså Rally Finland som kommer att skriva kontrakt i samband med Acropolis Rallyt 9-12 september. Finland som inför 2022 var utan kontrakt med FIA och staden Jyväskylä har nu fått allt på plats för 2022 och tre år framåt. Finland som i år har två deltävlingar i WRC , Arctic Rally Finland avgjordes i Februari som ersättare för Svenska Rallyt som fick ställas in på grund av Covid pandemin. och sen kör man för första gången ett höstrally 1-3 Oktober. Finska bilsportsförbundet AAK har meddelat till FIA att man har intresse att få arrangera endera Vinterrally eller Sommar rally . Skulle det bli så att man får arrangera vinterrallyt kommer det inte att bli Arctic o Rovaniemi som ort utan det kommer bli i Jyväskylä.