Worldrally.se

Samarbetspartner

Pontus och Ola redo för alperna

Pontus Tidemand som kommer till start i Monte Carlo för M-Sport teamet i en helt ny Ecco Booster Fiesta WRC. Hittills är två tävlingar klara för Pontus i det engelska Fors stallet. Näst Helgs Monte Carlo och hemmarallyt i Värmlandsskogarna 14–17 februari Swedish Rally. Förutom en start i WRC klassen har Pontus även bytt kartläsare och har nu norske Ola Floene i högerstolen.  Tidemand som aldrig startat i det franska rallyt, är förväntansfull och ser nya erfarenheter.
Monte Carlo rallyt är nog ett av dom svåraste rallyna i WRC kalendern. ibland asfalt då är greppet bra, ibland är det is o snö och dåligt grepp, Vi kommer att få mycket erfarenhet och nya upplevelser i Monte Carlo nästa helg. säger Pontus och fortsätter.
Ola har lång erfarenhet av Monte Carlo och det är bra att ha honom i högerstolen.

Pontus har under dom senaste veckan fått testa Fiestan i olika underlag. Och varit tillsammans med teamet för att lära känna dom och bilen.
Nya team Chefen för i år Richard Millener, som övertagit teamboss jobbet efter M-Sports ”fader” Malcolm Wilson säger så här om årets förare.

Vi ser fram emot Monte Carlo Rallyt med tre unga förare Elfyn Evans, Teemu Suninen och Pontus Tidemand som har potential att göra bra resultat för teamet. 

Rally Monte Carlo startar torsdag 24 Januari med första sträckan start kl 20.08 och avslutas Söndag 27 Januari

 

Bo Christer Bofeldt, bo@worldrally.se