Worldrally.se

Samarbetspartner

Petter Solberg: Jag behöver bara trycka på knappen

Norske rally världsmästaren 2003, Petter Solberg offentliggjorde i samband med årets Monte Carlo att han diskuterade med två  fabrikanter om ett eget team. Spekulationerna bli allt intesivare och i en interjuv med Eurosport Norge,  framkom det att planerna var att starta redan 2022, men på grund av corona-epedimen har arbetet stått i princip stilla.  Teamet skulle drivas av Petter Solberg med officelt stöd av någon biltillverkare. Till Eurosport Norge säger Petter Solberg:
Ja jag vill ha ett eget team, jag kommer att göra på mitt sätt, ingen politik, Det handlar om att vinna och ha ett mål. Jag arbetar med två fabrikanter och har gjort det länge, Planen var att gå in i WRC 2022, Jag vet hur lång tid tar att skapa ett team, en bil och alla konturerna,Jag är helt klar över de människor som måste vara med mig, Allt jag behöver göra är att trycka på en knapp för att aktivera allt. Jag vill ha rätt människor på rätt plats. Nu handlar det om att vänta. Det är något vi måste respektera på grund av coronavirusepedimin, Jag har ingen brådska eller stress. Vi kommer att kunna komma in i WRC redan 2022, eller vänta till 2023 . Jag har en dröm och det är att ha ett eget WRC team och den är på väg att bli sann.
Vilken bilfabrikant som Solberg har fått stöd ifrån , är ännu inte offentliggjort men det finns tre fabrikanter som kan vara tänkbara kandidater, Petter har goda kontakter i Subaru efter sina många år i Subaru stallets tid i WRC, Det var ju också med Subaru som Petter tog Norges första VM titel i rally 2003, Under rallycrosstiden var det samarbete med Volkswagen och nu senast Skoda Motorsports satsning o stöttning av Oliver Solberg i WRC3.