Worldrally.se

Petter o Oliver Solberg till start i Rally Wales

Norske Rallyvärldsmästaren 2003, Petter Solberg kommer till start i det legendariska Rally Wales GB för att säga farväl till sina fans.  Oliver Solberg fyller 18 år 10 dagar före det Engelska rallyt och  kommer också till start. Båda kommer att köra  varsin Volkswagen Polo R5.  Petter som tog sin sista WRC seger just i det engelska VW rallyt 2005.  Oliver som i år haft en fantastisk säsong , yngsta förare som vunnit ett ERC juniorrally  Rally Liepäja i VW polo R5, 3 podium platser med bland annat en seger i North American Rally Cup  för Subaru Amerika i en Subaru WRXsti  . 2 segrar i Estland,  4 segrar i Lituaen .  Petter Solberg som startat i Rally Wales femton gånger och vunnit 4 gånger tillsammans med kartläsaren Phil Mills i Subaru teamet.
Petter Solberg säger i ett uttalande:
Wales Rally GB har alltid varit ett speciellt rally för mig, och att nu få chansen att få avsluta min professionella karriär WRC karriär här är fantastiskt. Det finns många minnen från detta rally, det är ett rally som verkligen har varit en höjdpunkt i min karriär. Att vinna min första WRC tävling någonsin just här och sedan vinna hela mästerskapet ett år senare var så speciellt, Och speciellt för min co driver Phil Mills som bor där.
Men Petter säger , att för en gångs skull är inte tävlingen allt, Jag vill njuta av rallyt en sista gång och köra en Volkswagen Plo Gti R5  och jag kan inte vänta med att köra ett WRC rally och konkurrera mot min son Oliver. Men sonen Oliver har ett hinder kvar att klara uppkörningen till sitt körkort.
Ett par frågor till Oliver:
Hur känns det att göra sin första WRC debut i Rally Wales?
Fantastiskt, bara roligt, Jag har så många minnen från pappas tävlande i detta rally,Tidigare i år var jag över med att köra ett test i Sweet Lamp, jag fick gåshud i kroppen när jag körde, Jag minns så mycket från att titta på TV och sedan kört den på WRC spelen.
Kommer det att hjälpa att ha din far Petter i rallyt?
Naturligtvis kommer det att bli det, För han är min hjälte, så att ha honom med mig när som helst är bara bra, men att ha en far som vunnit rallyt fyra gånger och känner till dessa vägar och förhållandena så bra kommer attt var en stor sak för mig.
Vad har du för målsättning i rallyt?
Jag har sagt hela säsongen, att jag vill bara njuta av mig själv. Jag vill bara ta upplevelsen och ta mig i mål, Ta reda på så mycket som möjligt om vägarna, lära mig taktik .
Skall du slå Petter?
-Jag vet inte , men säkert kommer jag att titta på tiderna efter varje sträcka.
Petter Solberg CV:
Ålder: 44
Co-driver: Phil Mills
WRC rounds started: 189
WRC titles: 1
WRC rounds won: 13
WRC podiums: 52
WRC points: 852
WRC stage wins: 457
Wales Rally GB starts: 15
Wales Rally GB wins: 4

Oliver Solberg CV:
Ålder: 17 (and ¾)
Co-driver: Aaron Johnston
WRC rounds started: 0
WRC titles: 0
WRC rounds won: 0
WRC podiums: 0
WRC points: 0
WRC stage wins: 0
Wales Rally GB starts: 0
Wales Rally GB wins: 0 

Bo Christer Bofeldt, bo@worldrally.se