Worldrally.se

Samarbetspartner

Ott Tänak redo inför Rally Sweden

Fjolårsvinnaren av Rally Sweden Ott Tänak, känner sig redo för svenska VM rallyt, efter den svåra kraschen i Rally Monte Carlo . 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Både Ott Tänak och Martin Järveoja tog sig ur bilen välbehållna , och siktar nu på att försvara segern 2019 . Ott Tänak säger:
-Sedan Monte, Jag mår bättre o bättre,Vi har lärt oss en läxa, och vet nu att varje bit som vi kör är en ny sektion. Jag måste fokusera mer än vad jag gjort tidigare. Att köra i Sverige är alltid , speciellt i synnerhet nu när vi får frusna vägar utan snövallar. Greppet vi har från dubbdäcken är extremt hög och ger en bra ”feeling”. Det blir min första start i underlaget med Hyundai och hoppas vi kan leverera ett bra resultat.
Hyundai som förutom Ott Tänak och Thierry Neuville har anlitat Irländaren Craig Breen , som fick överta Sebastiens Loeb:s sits , detta efter att både Teamchefen Andrea Adamo och Loeb kommit överens om att dra tillbaka fransmannen Loeb:s anmälan. Breen gör sin tredje styrning för teamet, 2019 Rally Finland och Wales Rally GB,  i Rally Sweden har det blivit 6 starter tidigare med en andra plats 2018, då för Citroen.   Sedan Hyundai kom med som fabriksteam 2014, har det blivit 1 seger i Svenska Rallyt 2018, där det också blev en tredje plats med norske Andreas Mikkelsen, 2016 tog New Zealändaren Hayden Paddon  en andra plats. Thierry Neuville tog teamets första pallplats i rallyt 2015 med en andra plats.