Osäker framtid för M-Sports WRC team

2019WRC
VD för M-sport Malcolm Wilson Photo// Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

I slutet av Augusti måste fabriksteamen vara anmälda till säsongen 2022 och dom nya reglerna med hybridteknik. För det privata teamet M-Sport är en anmälan osäker på grund av ekonomiska skäl.

Malcolm Wilson M-sport VD, är ännu osäker på om man kommer att finnas med som fabriksteam när dom nya reglerna träder i kraft 2022. Med bland annat hybridkteknik på bilarna. Malcolm Wilson vill vara säker på att den  nya tekniken också kan anpassas för försäljning , och som kan användas i alla rallytävlingar, både nationellt och internationellt . För oss är det enda alternativet för att kunna klara av ekonomiskt att fortsätta i WRC säger Malcolm Wilson till Dirtfish och fortsätter
-Före 2017 sålde vi 8-14 WRC bilar per år, efter 2017 har det nästan varit stopp och det har varit riktigt svårt ekonomiskt för oss, vi kan inte fortsätta på samma sätt, och det kommer vi inte göra.
M-Sport har varit i Rally VM sedan 1978, först med stöd av Ford och sedan 2010 som ett privat team med stöd av Ford. Redan första året tog man hem märkes VM med bland annat Björn Waldegård i en Ford Escort RS1800, sedan dröjde det ända till  2006 innan Marcus Grönholm kunde säkra VM för M-sport. 2007 fanns tre Finländare, Marcus Grönholm, Mikko Hirvonen och Jari-Matti Latvala med varsin seger som säkrade teamets tredje VM titel. 2017 kom fjärde titel genom Sebastien Ogier som också blev världsmästare för femte gången detta  år.
Förutom WRC teamet driver även M-Sport i samarbete med M-Sport Polen FIA JWRC .

 

Next Post

Rallyexperten Kruse gör rallycomeback med 15 åriga Maja i högerstolen.

Jonas Kruse från värmländska Grums, mest känt som rallyexpert i Sveriges Television rallyprogram . Gör  nu comeback i rallystolen tillsammans med en 15 åriga kartläsaren Maja Bengtsson i Slottsprinten den 11 Juli 54 årige Jonas Började sin rallykarriär redan i Junior SM tävlingen Wedevagsrallyt 1985 i en Volvo 142, sedan […]