Oliver Solberg siktar mot andra raka segern

2019WRC
Oliver SOLBERG,/ Aaron JOHNSTON, Rally Liepäja 2019 – Photo Gregory Lenormand / DPPI

Prinsen Solberg siktar mot sin andra raka seger i Lettland. Om Lettlands Corona regler tillåter en start siktar Oliver Solberg och kartläsaren Aaron Johnston att ta sin andra seger i Rally Liepäja 14-16 Augusti.

Oliver Solberg tog en imponerande tredjeplats i totalen   och en seger i ERC1 Juniorklassen i föregående helgs Italienska ERC asfalts rally, Rally di Roma Capitale. Det var Prins Solberg andra start i ERC och hans första på ett riktigt asfaltsrally. Oliver åkte till Italien och enligt han själv skulle Han vara mycket nöjd med att var bland topp tio, men det slutade alltså med en Succé för Solberg sonen och hans Irländska kartläsare Aaron Johnston.  Ifjol gjorde paret sin första ERC start i Rally Liepäja och blev den yngste någonsin som total vann ett ERC rally. Nu vill paret Solberg/Johnston försvara sin seger i från fjol i det Lettiska rallyt som går av stapeln 14-16 Augusti . Om det blir en start för PA racing teamet som det var i Italien eller en start med Solbergs egna Polo R5 är ännu inte klart. Ett problem att lösa för att det skall kunna bli start, är dom hårda Corona restriktioner som landet har, där man inte tillåter svenskar att komma in i landet.

Next Post

Äntligen besked: Rally Turkey körs

Idag kom beskedet att Rally Turkey kommer att köras 2020. Efter lång väntan på besked är det nu klart att Rally Turkey körs 18-20 september som andra deltävling i WRC efter coronastoppet. Osäkerheten om Rally Turkey  vara eller icke vara har varit stort frågetecken  . Men nu är det klart […]