Worldrally.se

Oliver Solberg på minst en pallplats i sitt första ERC

Efter att den tänkta finalen i 2020 års ERC  Rally Spa har fått ställas in, blir det nästa helgs Islas Canarias rally som avslutar ERC säsongen 2020. Inför finalen har Oliver Solberg säkrat en pallplats i ERC1 Junior, och det kan även bli en pallplats i ERC klassen.

Inför det spanska rallyt 26-28 November ligger Oliver Solberg på en andra plats i ERC1 J, endast en poäng efter ledaren Luxenburgaren Gregorie Munster . Solberg har hemmaföraren Llarena Efrén bakom sig på en tredje plats 45 poäng efter. Så det är bara frågan vilken valör det blir för 19 årige Oliver Solberg i hans första ERC1 J år. Oliver ligger även på en andra plats i ERC totalen 27 poäng bakom ryssen Alexey Lukyanuk , och sex poäng före huvudmotståndaren i ERC1 J Gregorie Munster på en tredje plats, så även här kan det bli en podiumplats för Solberg. Detta efter två 2 segrar och en tredje plats i ERC1 J och en seger och en tredje plats i ERC.
En som säkrat ett ERC guld är Estländaren Ken Torn , som med segern i Ungern tog hem segern i både ERC3 och ERC3J i sin Ford Fiesta Rally 4.

Ken Torn och Kauri Pannas efter segern i Rally Hungary som säkrade både ERC3 och ERC3J Guldet – Photo Bastien Roux / DPPI