Worldrally.se

Oliver Solberg på en tredje plats.

Oliver Solberg kom till det Italienska ERC Rallyt Ralli Di Capitale för att lära sig asfaltsträckor. Nu kämpar han om total segern

 

Solberg junior kom till Italien och Ralli di Capitale för att för första gången i karriären tävla på asfalt. Målsättningen var bland topp tio, efter 9 körda sträckor av totalt 15 ligger Petter Solberg sonen på en tredje plats, och har erfarna WRC föraren Craig Breen bakom sig. Oliver som tillsammans med kartläsaren Aaron Johnston kör en Volkswagen Polo R5, för PA Racing och Pirelli. I klassen ERC1 Junior. Efter gårdagens (lördag) etapp så kunde Oliver gå nattvila med 7,5 sekunders-i klassen. och en tredje plats i totalen med hemmaföraren Basso 13 sekunder före Simone Tempestine i Skoda Fabia.
Söndagens etapp på 9 sträckor skiljer sig lite grann mot lördagens men det tycks inte spela någon roll för Solberg som inför söndagens första service behåller sin tredje plats och utöka sin ledning i ERCJ1 klassen. Leder nu med drygt 20 sekunder inför dagens o rallyts sista sex sträckor. Pappa Petter finns med och är mycket imponerad av Junior och kan knappt tro det är sant, Oliver sig själv att han är nöjd och komfortabel och hittat rytmen och feelingen. På frågan om han mer att ge så kommer svaret Jag har mer att ge men jag känner mig nöjd med tredjeplatsen och kör nu för att behålla platsen

Totaledaren ryssen Lukyanuk i en Citroenc3R5 , tappade några sekunder på sin ledning efter etapp och jagas nu av både Basso och Solberg ,efter haft problem på söndagens snabba vägar. Hyundai WRC föraren Craig Breen som i rallyt kör för MF Tyres i en Hyundai i20 R5 är på en fjärde plats 20,6 efter Solberg. Över minuten upp till Lukyanuk. Breen som tillsammans med finländaren Emil Lindholm är i Italien för MF Tyres. Båda verkar ha problem med däcken på dagens sträckor båda har tappat under dagen första 3 sträckor.
Dennis Rådström som hade oturen på inledning sträckan då han fick bryta första dagens etapp efter tekniska problem för en omstart idag (söndag) som innebar drygt 50 sekunders tillägg. I ERC får man nämligen tiominuters tillägg mot i WRC fem minuter. Men Rådström har hänger med i toppen av sträckorna men har tyvärr inget med segern i klassen ERC3J att göra. Adam Westlund som gör internationell comeback efter olyckan Kolsvarundan i fjol, Var inte nöjd med sin känsla under gårdagen och ligger på en nionde plats i klassen efter 9 körda sträckor. Sex sträckor återstår innan målgången kl 18.00 ikväll.