Worldrally.se

Samarbetspartner

Oliver Solberg i WRC sits igen

Efter Hyundai WRC succen i Arctic rally Finland , Är det dags igen för Oliver Solberg och Aaron Johnston.

Det har varit ganska tyst kring Oliver Solberg ett tag och Oliver med kartläsaren Aaron Johnston har inte gjort någon start i VM sedan Finska Rallyt i Februari. En start som var allra första i WRC som fabriksförare för Hyundai teamet. Det blev en succé som slutade med en sjundeplats totalt efter ett par imponerande sträcktider. Men nu är det dags igen för Oliver, det börjar i Rally Portugal med start i WRC 2 för Hyundai N teamet. Bara en och en halv vecka är det dags för att ta plats i WRC klassen för Solberg och Johnston som tillsammans med Thierry Neuville, Ott Tänak och Dani Sordo att äntra grusvägarna på ön Sardinien .
Solberg som körde rallyt i fjol i WRC3 klassen för SKODA Motorsport och började med en sträckseger redan på första sträckan , men efter problem och en bruten etapp slutade paret på en sjätte plats .
-”Jag trivdes bra på Sardinien ifjol, vägarna passade mig bra. Ett misstag förstörde för en topplacering då, men jag lärde mig mycket och erfarenheten tar jag med mig när vi åker dit igen,” säger 19 åriga Solberg.

Rally Sardinien körs 3-6 Juni