Worldrally.se

Oliver Solberg gör asfaltsdebut i Italien

18 årige Oliver Solberg gör asfaltsdebut i ERC rallyt Ralli di Roma 23-26 Juli. Oliver återvänder till PA Racing och kommer till start i Volkswagen Polo Gti R5. Olvier har under 2019 tävlat mycket och tagit segrar i både Europa och Amerika. Men alla segrar har varit på grus.

Att köra på asfalt är verkligen annorlunda än grus o snö säger Oliver, som kommer till start i öppningsrundan av FIA Europa Rally Championship Ralli di Roma 24-26 Juli.
-Ok jag körde i Monte Carlo rallyt i Januari men det går inte att jämföra med Rally di Roma, det kommer att vara helt annorlunda säger Oliver.
Men erfarenhet från asfalt fattas inte , som redan 2018 fick ett par dagar tillsammans med asfaltsspecialisten och flerfaldige  rallyvärldsmästaren  fransmannen Sebastien Loeb.
-En tid som jag lärde mig mycket, och var så lycklig att tillbringa tiden med Loeb, han visade mig viktöverföring,bromsning alla dessa moment som är avgörande hur du ska hantera bilen genom kurvorna utan att sladda, säger Petter Solberg- sonen. Oliver som fortsätter-I gruset kan du sladda mer med bilen och detta kan vara snabbaste vägen. På asfalt när du sladdar kan du höra att du ”dödar” däcken och tar bort hastighet. En sak jag måste komma ihåg när starten går i Rom i slutet av Juli.
 Och det har blivit asfaltstävlande tidigare, 2017 körde Solberg -sonen som 16 åring en Ford Fiesta RS WRC  och slutade tvåa totalt  i asfaltssprinten tävlingen Bettega Memorial i Bologna, Oliver v M-Sport Teemu Suninen, Det var bara den finske kometen Kalle Rovanperä som var före Solberg i totalen.
PA Racing sportchef Matteo Bottacin är glad över att få tillbaka Oliver Solberg i teamet
Oliver är en av de mest lovande ungdomarna i världen och jag är säker på att vi i Rom, med stöd av Pirelli och Volkswagen Motorsport tillsammans med Oliver kan nå ett bra resultat. Säger Bottacin.

Oliver Solberg kommer till start tillsammans med kartläsaren Aaron Johnston.

Rally di Roma startar på lördag 25 Juli med 8 specialsträckor på totalt 467,97 km varav 97 km är specialsträckor i trakterna av Fiuggi en by strax utanför Rom, Lördagen innehåller rallyts längsta sträcka Santopadre-Arpino 21,17 km körs som SS3 och är sträckan före Service , Sträckan är även första dagens sista sträcka SS8, Söndagen 26 Juli innehåller även den 8 sträckor  på 100,80 km. Asfaltsrallyt totala längd är 813,75 kilometer varav 197,80 km är specialsträckor.