Worldrally.se

Oliver o Tom fick bryta i San Remo

Craig Breen tappade segern på sista sträckan , Inget lyckat San Remo för Oliver Solberg och Tom Kristensson. Thierry Neuville bäste WRC förare

Totalsegern såg ut att gå till Irländaren Craig Breen i Hyundai i20 R5, som inför sista sträckan ledde med 11,5 sekunder före hemmaföraren Andrea Grugnola även han i en Hyundai i20 R5. Men på sista sträckan fick Irländaren ett tidstillägg på 10 sekunder efter kommit försent in till TC, Breen tappade ytterligare 6,7 sekunder till Grugnola som kunde vinna med 5,2 över Breen . Det blev även hemmaförare på tredje platsen genom JWRC föraren Fabio Andolfi i en Skoda Fabia R5.
Oliver Solberg tappade bakre hjul efter att träffat en sten på tredje sträckan, En skada som gjorde det omöjligt för Solberg och kartläsaren Johnston att fortsätta. För Tom Kristensson och nya kartläsaren David Arhusiander slutade rallyt med en miss. Man trodde att maxtiden var 30 minuter till TC men det var egentligen 15 minuter och 4 minuters miss som gjorde att man fick bryta rallyt.
Thierry Neuville lyckades vinna WRC klassen efter en tuff kamp med teamkamraten Ott Tänak som var i ledningen efter fyra sträckor men tappade på femte sträckan och Neuville med nya kartläsaren Martjin Wydaeghe kunde vinna med 23,7 sekunders marginal till Tänak.