Worldrally.se

Samarbetspartner

Ogier kan ta sin sjätte Portugal seger

Sebastien Ogier Photo: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

VM ledaren efter Rally Chile, fransmannen Sebastien Ogier kan ta sin sjätte seger i Rally Portugal nästa helg. Ogier har vunnit i Portugal fem gånger med tre olika team , 2010 och 2011 för Citroén, 2013,2014 med Volkswagen och 2017 för M-sport.  Ogier som inte varit nöjd med C3:an hittills efter sex deltävlingar, säger så här om Rally Portugal.

-Vi har haft en bra testdag, och nu måste vi se till att vara lika konkurrenskraftiga som dom övriga. Portugal är ett rally som jag gillar, jag har gjort bra resultat tidigare så det blir roligt att vara tillbaka , även om jag vet att en mästerskapsledning inte gör det lättare för oss. Om vi skall ha en chans att ta poäng så måste vi klara av att vara första bil på sträckorna under fredagens nya och ganska korta sträckor och avsluta dagen så högt uppe som möjligt, det är viktigt på ett grusrally.

Andre föraren i franska Citroén teamet , Esa-Pekka Lappi, som hitills efter två o halvt år i WRC ,har en seger , 5 pallplatser o 35 sträcksegrar, har fortfarande fullt förtroende hos team chefen Pierre Budar och tror att finländaren kommer att göra ett bra resultat i Portugal.

 

Bo Christer Bofeldt, bo@worldrally.se