Worldrally.se

Ogier :-”Citroen hånar alla WRC förare”

Igår kom beslutet att Citroen drar sig ur WRC omedelbart. Det franska teamet o PSA Motorsport säger i pressmeddelandet att orsaken var att Sebastien Ogier ville lämna Citroen och att man inte har något alternativ till en toppförare. Detta uttalande gör Sebastien Ogier rasande och kallar det ett hån mot alla duktiga förar- kolleger.  I en exklusiv intervju till Automotorsport säger Ogier att han är förvånad över ordalydelsen i pressmeddelandet.-”kanske har kommunikationen inte alltid varit den starkaste punkten för Citroen……..” säger Sebastien som också att ett meddelande som skickats till konkurrenterna och tillade”När de säger att det inte finns andra förare tillgängliga, tycker jag det är respektlöst mot mina kolleger i WRC .
Den franske sexfaldige Världsmästaren, förklarade varför han lämnade Citroén trots ett kontrakt för 2020, ”En av dom viktigaste sakerna som drev på mitt beslut var att jag tyckte att man inte hade utvecklingstempot som krävs i sporten. ”redan i år (2019) kunde vi se att det inte fanns tillräcklig utveckling av bilen och tappade i prestanda mot våra konkurrenter.
Trots turbulensen kring ordalydelser kring teamets avhopp så ångrar han inte att han gjorde comeback i det franska teamet denna säsong . ”jag var på det klara med svårigheterna för Citroen men det var en utmaning jag aldrig var rädd för” avslutar Ogier, Som inte vill bekräfta att han går över till Toyota. Gazoo Racing WRT väntas offentliggöra detta på måndag.

Bo Christer Bofeldt, bo@worldrally.se