Skip to content

Neuville historisk

Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe, Segrare i Rally Ypres Photographer: Romain Thuillier Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Thierry Neuville blev den första att vinna Rally Ypres WRC event. Dubbelt Hyundai Craig Breen tvåa. Kalle Rovanperä knep tredje platsen från Evans

Thierry Neuville tog sin första seger sedan Monte Carlo 2020, och det i sitt hemlands första WRC event. Neuville hade stor press inför rallyt och imponerade hela rallyt, trots en jagande Craig Breen som tog en andra plats 30,7 sekunder efter. Det var under lördagen och söndagen en kamp om tredje platsen mellan Toyotas Kalle Rovanperä och Elfyn Evans där Estonia vinnare Rovanperä kunde ta hem tredje platsen och därmed bäste Toyota förare. VM ledaren Sebastien Ogier tog en femte plats och 4 viktiga power Stage poäng . Ott Tänak som under lördags morgonen var på en tredje plats men tappade den efter punktering slutade sexa men tog full pott på Power stage sträckan F1 banan Circuit Francorchamps 11,21 km . Jari Huttunen var den enda av WRC 2 förare som kunde fullfölja rallyt utan några större incidenter . Fick problem med sin servo styrning på sista sträckan men kunde ta hem segern före Nikolay Gryazin . Suninen,Solberg och Kristensson fick bryta rallyt och kom ej till omstart på avslutningsdagen. WRC3 ledaren Yohan Rossel segrade i WRC 3 klassen och utökade därmed sin ledning i totalen .