Worldrally.se

MRF Tyres fortsätter sitt samarbete med Hyundai

Dani Sordo startar i ERC deltävlingen Azorernas Rally 16-18 september. Blir den tredje Hyundai föraren i utvecklingssamarbetet med MRF Tyres .

Den indiska däcktillverkaren MRF Tyres , har tecknat ett samarbetsavtal med Hyundai Customer Racing. Man kommer att ha en rotationslista där förare kontrakterade med Hyundai Customer Racing kommer att delta i ERC deltävlingar. Craig Breen var den första som tävlade för däcktillverkaren under fjolåret och startade även årets ERC säsong. Jari Huttunen körde i det Tjeckiska Barum Rally och nu kommer Dani Sordo i det portugiska Azorernas Rally 16-18 september i Hyundai i20 R5. Sordos senaste start i ERC var i Barum Rally 2018 där han blev trea. Spanjoren som startar i helgens Grekiska WRC rally Acropolisrally som tredje förare i Hyundai .

MRF Tyres målsättning är med hjälp av olika Hyundai förare, samla in så mycket data om däcket, för att om några år kunna presentera ett Rallydäck. Förutom WRC förare som Breen och Sordo har man anlitat Paolo Andreucci, Simone Campedelli, Tamar Molinaro och Emil Lindholm under året för däckutvecklingen av ett rallydäck.