Worldrally.se

Millener, -Inte fair play för Rally Sweden

Efter beslutet att Artic Rally i Finland ersätter Rally Sweden 2021 , har frågan om Svenska Rallyts framtid i WRC kalendern väckts . Team o förare i WRC är överens om att Svenska Rallyt bör finnas kvar i kalendern.

M-Sports Team Chef Richard Millener tycker att Rally Sweden bör bli kvar , och säger att det inte är fair play att ta bort Rally Sweden ur kalendern. Att man fick ställa in i år kan man inte skylla organisationen för .
-Rally Sweden har en bra kompetent organisation och man jobbar nu för fullt , för att så gott det går att få till ett snösäkert rally . Artic Rally Finland blir säkert ett bra vinterrally, Men inte som ersättare till Rally Sweden i framtiden . Säger M-Sports Millener.
Nya team Chefen i Toyota Jari-Matti , är glad över att Finland har fått två tävlingar i år.
-Artic Rally blir ett bra snörally med dom förutsättningar som är just nu, Men att ersätta Svenska Rallyt , mitt favorit rally tror jag inte på, Svenska Rallyt är ett rally som funnits med i så många år och är ett ikoniskt rally så jag hoppas det blir kvar, Men det skulle vara bra för WRC om vi fick två snörallyn i kalendern. säger Jari-Matti Latvala.
Flera av förarna vill också ha Rally Sweden kvar i kalendern, däribland Thierry Neuville.

Rally Sweden har kontrakt med FIA och WRC promotorn för 202, Och jobbar för fullt att se över hur man kan få ett snösäkert rally i fortsättningen . Diskussioner med flera regioner i norr. Beslut var rallyt skall köras 2022 väntas komma i samband med Artic Rally i slutet av Februari. Då skall man också börja förhandla ett nytt treårskontrakt för tiden 2023-2025.