Worldrally.se

Mikkelsen tillbaka som teamförare

Andreas Mikkelsen med kartläsaren Ola Floene, är tillbaka som teamförare. Det tjeckiska teamet Topp-Cars har kontrakterat det norska paret Mikkelsen och Floene för en satsning på hela ERC säsongen 2021.

Det tjeckiska teamet Topp-Cars  förbereder en comeback för ERC 2021. Som en en förberedelse inför nästa år kommer man till Rally Hungary ERC deltävling  6-8 November, man kontrakterar tre förare , Andreas Mikkelsen /Ola Floene i en Skoda Fabia 2 Evo11, som är i samarbete med Pirelli Däck och Skoda Motorsport. En bil som Mikkelsen och Floene testat i Belgien förra veckan.   Mikkelsen som under året varit Pirellis testförare  inför den Italienska däcktillverkaren inträde som leverantör till WRC nästa år . Testet med Pierlli avslutades så sent som förra veckan.  Förutom Mikkelsen/Floene kommer två unga förare från Ungern att ingå i teamet i Rally Hungary. Adam Velenczei som har tagit två pallplatser och en seger i dom Ungerska Mästerskapen. Liksom Mikkelsen kommer Velencie i Skoda, Tredje föraren Csaba Visziö även han ungrare, kommer till start i en Peugoet 208 R2 . Bägge ungerska förarna kommer tävla i ERC3 och ERC3 Junior.
Topp-Cars team chef Marek Fuks säger i ett pressmeddelande:
-Förra året hade vi samarbete med finske Kalle Rovanperä deltagande i Szilveszter  rallyt. Nu kommer vi att visa för alla fans i Ungern en anna stjärna i aktion. Andreas har mycket erfarenhet och teknisk kunskap,så det var inget svårt val för oss. Vi är glda att kunna ha före detta Volkswagen fabriksförare från WRC i vår ”line-up” som vi hoppas blir en succé.

Själv säger Mikkelsen att han ser fram emot samarbete med Topp-Cars , och jag ser verkligen fram emot starten i Ungern om två veckor.