Worldrally.se

Mattias Ekström till start i Artic Rally

DTM mästaren Mattias Ekström kommer till start i WRC3 klassen i Artic Rally Finland .

Det är 14 år sedan DTM mästaren tävlade i WRC. 2005-2206 var han med i Skoda teamet i en del WRC deltävlingar . Nu är han åter i WRC med sin egen Skoda Fabia Rally 2 bil och kommer att ha Juniorvärldsmästaren i Rally 2018 Emil Bergkvist i högerstolen. Paret Ekström/Bergkvist som tidigare har varit ihop då man körde Dakar Rallyt.
Mattias Ekström säger
– Rally har varit en livslång passion för mig och att åka till Artic Rally Finland är en dröm som jag får kryssa av. säger Ekström o fortsätter För 2021 har jag förbundit mig till Extreme E-serien som kräver mycket olika kunskaper och färdigheter på olika underlag, så passar WRC arrangemanget i Finland perfekt för mig att köra hundratals kilometer på is o snö är ju en passion för mig.
Rally Artic Rally i norra Finlands tomte ort Rovaniemi körs den 26 -28 Februari Anmälningslistan till rallyt presenteras imorgon. En lista som enligt uppgifter kommer att för första gången i nya WRC2 klassen innehålla över tio anmälda .