Worldrally.se

Martin Holmes död

Idag nåddes vi på redaktionen, att en av världens mest respekterade rallyjournalister Martin Holmes har avlidit. Martin Holmes blev 80 år gammal.

Martin Holmes började sin karriär som advokat, men kom över tidigt till rallysporten , och har följt ERC WRC och samtliga nationella mästerskap världen över. Martin skrev många böcker om WRC och andra tävlingar och hade ett speciellt intresse för unga kommande förare, så jag tror inte det är någon WRC ERC förare som blivit fotograferad och intervjuad av Martin. Personligen har jag ett speciellt minne, i en av dom många möten jag haft med Martin. Det var på RACC rallyt 2003, när jag skulle få åka med honom till en special sträcka att han var fascinerad av rallysport märktes väl på dom trånga o kurviga vägarna, kan väl säga att gick fort. Sist jag personligen träffade Martin Holmes var på Rally Finland 2019 och han var som alltid ödmjuk o personlig. Martin Holmes var en människa som respekterade alla inom rallysporten . Personligen kommer jag att känna en stor saknad vid nästa WRC tävling, en tävling utan Journalisten o rallyexperten Martin Holmes.