Worldrally.se

Loeb och Hyundai avbryter samarbetet

Niofaldige rallyvärldsmästaren Sebastien Loeb avslutar samarbetet med Hyundai efter två år. Loeb satsar på Dakarrallyt för Prodrive 2021. 

Efter uppehåll ett par år som fabriksförare ,från WRC tecknade Sebastien Loeb och Daniel Elena kontrakt med Hyundai teamet 2019, Ett kontrakt som innebar inhopp i tredje bilen för teamet.  2019 blev det 6 starter för Loeb i Hyundai med en tredje plats i Rally Chile som bästa resultat, I år har det blivit starter Monte Carlo rallyt och Rally Turkey där det senaste innebar en tredje plats för paret Loeb/Elena.  Paret startade sin WRC karriär redan 2001 och redan 2003 blev det fabrikskontrakt för Citroen Total WRT som förste förare, ett samarbete som varade fram till 2012 med nio VM segrar som resultat. Sedan dess har det blivit inhopp för Citroen i några WRC deltävlingar under åren 2012–2018 innan det blev Hyundai 2019.
-Nu ser vi slutet på äventyret med Hyundai Motorsport, Jag är oerhört tacksam för möjligheten de under dessa två åren genom att erbjuda mig styrningar helt i linje med mina förväntningar inom ett professionellt team och i en trevlig atmosfär. Dessa två år i Hyundai har gått extremt snabbt, den har inneburit svårigheter i flera månader till följd av COVID-19, Men de kommer att ha markerat en del av min karriär och med ett framgångstema som jag haft äran att få delta med. För mig gav Hyundai Motorsport den bästa WRC bilen jag någonsin kört och jag var glad att jag kunde tävla på högsta nivå med den senaste versionen av WRC bil. Nu öppnas ett nytt kapitel i mott liv 2021 med Prodrive i Rally Raid men vem vet, varken Hyundai eller jag vill stänga WRC kapitalet i boken för gott. Säger Sebastien Loeb i ett pressmeddelande.