Worldrally.se

Loeb: Det var mitt beslut, Jag hade ingen lust

Sebastien Loeb hävdar att beslutet att backa ur Svenska Rallyt  helt hållet var hans eget. Loeb säger till fransk media att han inte hade lust åka i Sverige, -men planerna var sen tidigare bestämda och jag vill följa dessa, När sedan Andrea frågade om jag ville åka till Sverige , Tvekade jag inte en sekund och sa att jag tackar nej. säger Loeb. och fortsätter , jag visste att det skulle bli reaktioner att jag blivit sparkad, Men att för att tävla i Sverige med det underlaget och när dom andra kommer att köra som ”vildar” kändes det inte riktigt för mig. 

Resten av Loebs 2020-schema har ännu inte bekräftats, även om Loeb har kontrakt för sex deltävlingar och delar den tredje bilen med spanjoren Dani Sordo. Loeb vill enligt honom själv koncentrera sig på grusrallyn, för det är uppenbart att jag inte hanterar i20 på asfalt, säger den niofaldige rallyvärldsmästaren . 2019 blev han 7:a totalt i Hyundai efter att inte kört Svenska Rallyt sen 2013 i Citroen och slutade 2:a . 2004 vann Loeb det svenska rallyt i Citroen Xsara WRC