Worldrally.se

Kristensson redo för andra deltävlingen i JWRC

Tom Kristensson med kartläsaren Joakim Sjöberg ser fram emot andra deltävlingen i JWRC, Rally Estonia 4-6 Augusti. JWRC som brottats med kalender problem i Corona spåren , har kört en deltävling Rally Sweden där Kristensson tog hem segern och leder därmed totalt före Lettländaren Märtin Seeks och helgens hemmaförare Ken Torn.

Det är nästan exakt sex månader sedan som JWRC kördes , då i Svenska Rallyt. Men precis som alla andra arrangörer har man fått ändra på kalendern flera gånger under dom sex månader som Corona stoppet varit. Från att varit fem deltävlingar finns nu två deltävlingar i Juniorernas egna championship kalender , Detta efter att både Tyskland o Rally Wales fått hoppa av på grund av ländernas Corona restriktioner. Efter helgens Rally Estonia återstår bara det Italienska rallyt, Rally Italia Sardegna 8-11 Oktober. JWRC har inte kommenterat eller aviserat om man försöker hitta ersättnings tävling för Tyskland . 12 förare från 8 länder står på startlinjen i sina M-sports Fiesta R4 på fredag kväll i Tartu som är Rally Estonias rallyort. Förutom Kristensson kommer Sverige representeras av Pontus Lönnström med kartläsaren Stefan Gustavsson .

Maciej Woda Fia JWRC manager är glad att vara tillbaka:
Vi är äntligen tillbaka i rally ! Vi har 12 otroligt begåvade Junior förare på väg till Estland med WRC för första gången, Jag förväntar mig att det kommer att vara hård konkurrens  om ledningen i rallyt. Vi har förare från både Baltikum och Skandinavien som känner till dessa vägar mycket väl, Även om jag tittar på startlistan kan jag säga att detta är en församling med hungriga förare och jag kan garantera att det kommer leende under varje hjälm på fredag. Jag är verkligen nöjd med att det hårt arbetande teamet vid M-Sports Polens Krakow anläggning har kunnat leverera 12 Fiesta Rally4 för detta rally, det är ett stort åtagande att göra det. Detta är juniormästerskap men på världsnivå så det är ingen tvekan, dessa killar behöver den mest konkurrenskraftiga Rally 4 maskinen som erbjuds, och det är vad de har. det kan jag garantera, men jag har ingen aning om vem som vinner i Estland. Vi är tillbaka med förnyad entusiasm och energi, vissa kommer att vara lite mer rattrostiga än andra, men jag är säker på att alla kommer tillbaka i sin rytm när första etappen är klar.

Tom Kristensson är glad att vara tillbaka bakom ratten och kommer satsa för försvara sin ledning  och säger:

Jag är så glad att vara tillbaka bakom ratten på M-sports Fiesta R4. Det blir en krävande och tuff i detta snabba o förkortade Rally Estonia finns ingen chans till misstag. Vi kommer känna oss för i inledningen för att få rätt ”feeling” både för oss själva och med bilen, och sedan får köra efter det. Men ser verkligheten fram emot att stå på startlinjen fredag kväll.

JWRC ställning inför Rally Estonia

Tom KristenssonJoakim SjöbergS28 p
Märtin SeeksRenars FrancisLVA19 p
Ken TornKauri FrancisEST15
Sami PajariAntti HaapalaFin13 p
Raul BadiuGabriel LazarROM12 p
Fabricio ZaldivarFernando NussanoPRY/ARG8 p
Ruar BellDarren GarrodGB6 p
Pontus LönnströmStefan GustavssonS6 p
Marco PollaraMaurizio MessinaITA1 p
Fabio AndolfiStefano SavojaITA0 p
Enrico OldratiElia De GuioITA0 p
Robert VirvesSander PruulEST0 p