Worldrally.se

Kris Meeke förlorade åttonde platsen i Chile

Kris Meeke Copec Rally Chile Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Kris Meeke rullade med sin Toyota Yaris på lördagens första sträcka och bl.a vindrutan krossades och glas kom in i bilen  på Meeke och hans kartläsare Seb Marshall.När man skulle starta sträcka SS8, stoppade Meeke o Seb  inom Time Controll och rensade glas som kommit in i bilen. Stewards bedömning att Meeke/Marshall rensade delar från krossade vindrutan mellan Time Controll SS8 och Start på SS8, Man beslutande enligt FIA regler 42,1,2 att ge Meeke och Marshall 1 minuts tillägg, vilket gjorde i slutställningen att man hamnade på en tionde plats . Rovanperä, Östberg o Lappi flyttade upp en placering i totalen .

Irriterad Kris Meeke säger till automotorsport

Vi jobbade ”inside” tidscontrollen, Det är inte tillåtet att göra något med bilen i tidscontrollen , så är reglerna, och fortsätter. Vi var åtta minuter sena i controllen , Jag hade satt på mig hjälmen och var redo att starta när vindrutan började att rasa in i bilen. Delar av vindrutan började att komma in i bilen och jag kunde ha fått glassplitter i mina ögon. Det enda vi kunde göra är att det som var kvar av vindrutan ut från bilen. .
Meeke hävdade att beslutet att ge honom tidstilägg inte är enligt FIA:s säkerhetsregler för säkert rally. och fortsätter
-Allt är ”bullshit” om att detta skulle ha göra med FIA:s ”road safety” .. Vi kunde ju se i Argentina hur det var med publiksäkerheten. När Esa-Paekka Lappi kom emot en vägbank och kom med fronten mot publiken och när säkerhetspersonal kom till platsen, och fortsätter Jag gjorde allt för att få bilen säker , Detta har inget med ”road safety” att göra  när du försöker att göra bilen säker ”its fucking penalty”. Vad menar dom att jag skulle ha gjort. Skada mina ögon? avslutar en mycket irriterad Kris Meeke.

Bo Christer Bofeldt, bo@worldrally.se