Worldrally.se

Samarbetspartner

Kontrakt- jagande i full gång

Teamens jakt på förare inför 2022 , har kommit igång rekordtidigt . Förra veckan offentliggjorde Hyundai att man har klart med Neuville o Tänak. Toyotas teamchef vill ha Elfyn Evans som förste förare.

En anledning till att teamen vill ha klart med förare ”line-up” inför nästa säsong, man vill ha förarna med med i tester och planeringen av införandet av hybridbilar nästa år i RC1 klassen (WRC)

Förra veckan offentliggjorde Hyundai att man skrivit flerårigt kontrakt med både Thierry Neuville och Ott Tänak, Förutom det meddelade man också att man har ”raggat” över chef teknikern i M-Sport, Christian Loriaux till teamet. Loriaux som varit hos M-sport i över 20 år som chef tekniker.

Nu offentliggör Toyotas team chef Jari-Matti Latvala sina planer på ”line up” för 2022. Ett frågetecken är om Sebastien Ogier menar allvar med att sluta i WRC som fabriksförare i år. Om Ogier slutar vill Latvala se Elfyn Evans som första förare . Kalle Rovanperä som andre förare. Latvala anser också att Toyota Challenge föraren Takamoto Katsuta har möjlighet till en fast plats i teamet 2022 som tredje förare. Skulle Ogier köra ett år till i teamet, så blir det ingen förändring mot i år.

M-Sport kommer enligt källor att teckna kontrakt med fransmannen Adrien Fourmax som förste förare. Adrien som i två år kört för teamets WRC2 satsning , Fourmax som gjorde succé i sin första WRC start för M-Sport i Rally Croatia. Förste föraren idag för M-Sport Gus Greensmith har inte lyckats så bra och är nog långt ner på tänkbara förare i Ford stallet. Enligt uppgifter förekommer bland annat diskussioner med fd Hyundai föraren Andreas Mikkelsen som aktuell inför 2022.