Worldrally.se

Johan Kristoffersson avslutar WTCR , satsar på rally SM o Svenska rallyt

I helgen kör Johan Kristoffersson sista WTCR deltävlingen . Johan som ligger 11:a i totalen inför sista deltävlingen Sepang International Circuit i Malysia. Det blir också sista tävlingen för Kristoffersson i samarbete med Volkswagen Motorsport. Volkswagen som tidigare meddelat att man drar sig ur för att utveckla o bygga upp ett team för en elbil. När projektet beräknas landa är ännu oklart. Johan och Kristoffersson Motorsport har ju under året haft ett bra samarbete med Svenska Volkswagen och Bauhus. Ett samarbete som kommer att fortsätta, säger team chefen Tommy Kristoffersson , och fortsätter:

-Vi har ett gott samarbete med Volkswagen Dealer och Bauhus , ett samarbete som kommer att fortsätta och vår målsättning är att satsa på rally, främst Rally SM, men även start i Svenska Rallyt, satsningen är inte riktigt 100% klart ännu, Men starten i Svenska Rallyt är klar förutom att vi ej anmält oss ännu.

Teamet har ju tre VW Polo R5 i garaget, och under 2019 har ni haft samarbete med Ole-Christian Veiby och Oliver Solberg hur ser det ut 2020
– Oliver Solberg har en egen satsning som presenteras i slutet av månaden, så han finns inte med i planerna för 2020. Ole-Christian Veiby kommer inom kort att presentera ett förslag till oss, När det kommit får vi se om det blir fortsatt samarbete. Gällande dom andra två R5 bilarna har vi olika idéer men ännu inget klart. Vi kikar lite åt rallycrosshållet.

Inför uppladdningen till SM och  Svenska Rallyt kommer Johan Kristoffersson att köra några vintertävlingar i Norge o Sverige.