Jari-Matti Latvala sa nej till Pirelli

2019WRC
Jari-Matti Latvala nekade Pirelli// Jaanus Ree/Red Bull Content Pool //

Däcktillverkaren Pirelli som från 2021 blir leverantör till WRC, Erbjöd finländaren Jari-Matti Latvala att bli deras testförare. Men svaret blev nej.

Jari-Matti Latvala får väl räknas som en dom mest erfarna förare i WRC med sina 209 starter, Ingen annan förare har kommit upp i fler . Det kanske var av den anledningen som det Italienska däckmärket ville ha finländaren inför sina tester. Men det var ett problem för Latvala, –vill inte köra Citroen som är testbilen, jag vill vara lojal mot Toyota . säger finländaren till Dirtfish.
Latvala som i år inte har en fabriksstyrning efter ett par år i Toyota,är ändå förväntansfull och säger lite kryptiskt att ser mycket ljust på 2022. Pirelli överlät testkörningen Andraes Mikkelsen efter Latvalas nej. Bilen som används är en kolsvart Citroen C3 med gula Pirelli både fram o bak.

 

Next Post

Oliver Solberg fjärde bästa tiden

Oliver Solberg fick fjärde bästa tiden på på kvalificeringssträckan inför morgondagens start av Rally di Roma Capitale. Oliver som gör sin första asfaltstävling i karriären och hans första start i Italien. Tre svenskar finns på startlinjen i Rom när första ERC rallyt 2020 startar, Rally Di Roma Capitale, ikväll fredag […]