Worldrally.se

Inget Rally GB 2021, Rally Ypres hoppar in

För andra året måste Rally GB dra tillbaka sin plats i kalendern , Belgiska  Rally Ypres ersätter

Belgiska Rally Ypres blir deltävling åtta i 2021 års WRC kalender. Detta efter att Rally GB ännu en gång fått ställa in, efter att man inte kommit överens om flytt från Wales till Nordirland. Anledningen är spåren av de ekonomiska konsekvenserna av Covid-19 .
Johan Siebel VD för WRC promotor säger i ett pressmeddelande
Det är sorgligt att WRC inte kommer att köras i Nordirland i år, men pandemin fortsätter att påverka den globala ekonomin. Vår entusiasm för en WRC deltävling i Nordirland är fortsatt stark och jag ser framemot att fortsätta våra diskussioner inför 2022 .
Bobby Wills Rally Nordirlands promotor säger att de nödvändiga offentliga medel som krävdes för att ge stöd till ett WRC i regionen är osäkerheten kring pandemin.

Rally Ypres som var med i kalendern 2020 får alltså en ny chans i augusti och tar plats som deltävling nummer 8, Datum är ännu inte fastställt . Belgiska Rally Ypres blir den 35:e nation som tar plats i WRC sedan serien startade 1973. Rallyt hölls  första gången 1965 och har etablerats som en av Europas mest krävande rally. Sträckorna är knixiga asfaltsträckor med stora diken. En del av sträckorna kommer att köras i mörker. Huvud centra för rallyt  blir staden Ypres med serviceparken i det historiska området Grote Markt.
Avtalet med Rally Ypres och WRC promotor skall godkännas av FIA och ASN, den internationella idrottsmyndigheten.