Ingen start för Ogier och Evans i Belgiska Hemicuda Rallyt

2019WRC

Det blir ingen start för Toyotas Sebastien Ogier och Elfyn Evans,som var anmälda till det Belgiska rallyt Hemicuda som en förberedelse inför VM rallyt Ypres Rallyt 19-22 November.

Den ökande spridningen av Covid-19, får nu återigen konsekvenser för rallyvärlden. Idag meddelade det Belgiska rallyt Hermicuda, som skulle körts nu på söndag, ställs in på grund av landets Coronarestriktioner. Rallyt som skulle körts bara tre mil från rally Ypres- området, hade ett stort startfält 137 anmälda, däribland Seabstien Ogier och Elfyn Evans, även Ole Christian Veby , Nikolas Gryazin fanns bland dom anmälda, och så sent som i måndags skulle man på begäran av bland annat Hyundai, att Ott Tänak skulle få starta efter att South Belgian Rally ställts in av samma orsak som Hemicuda. Även Mads Östberg försökte få anmäla sig. Frågan är nu om det blir någon WRC deltävling i Belgien , landet har ökat från drygt 400 smittade i september till över 13,000 i Oktober. Många länder runt om i Europa har även stängt gränsen till Belgien,däribland grannländerna Frankrike och Nederländerna.

Next Post

WRC2 regler kan stoppa Pontus Tidemand

Fem eller åtta deltävlingar för WRC2 teamen och dess förare? Det är en fråga som det franska sattelit-teamet för Citroen PH sport och Mads Östberg  ifrågasatt  . WRC 2 i år ersatte tidigare WRC2 pro, och är ett mästerskap för proffessionella rallyteam och ett mästerskap för WRC2 förare. Inför säsongen […]