Worldrally.se

Hyundai chefen Andrea Adamo frustrerad över Breens insats.

Andrea Adamo är frustrerad över fd Citroen föraren Craig Breens insatser för teamet. Breen som gjorde inhopp i Finland med en sjunde plats som resultat och i Wales Rally GB  åttonde plats. En insats som Andrea Adamao inte är nöjd med. Breen finns ju med i diskussionerna om en ordinarie plats 2020. Och nu ifrågasätts Breens möjligheter till en fast plats i teamet.  Adamo säger så här till motorsport.com
Jag förväntade mig att han kunde prestera vad vi förväntat oss , men han gjorde inte det . Balansen bör vara mer och mer klok, men även om jag är italienare så säger jag inte ”ah han gjorde ett misstag , vill inte se honom mer”. Jag är inte känslomässig kall, även om jag överdriver ibland ”för showens” skull.  Jag kommer o titta på helhetsbilden .
Dani Sordo som delat styrningar med Seabstien Loeb i år , fick ju nytt förtroendet för 7 styrningar 2020 och även Seabstien Loeb förväntas få nytt förtroendet och det för 6 tävlingar precis som i år. Thierry Neuville är hitills den enda som är klar för nästa års alla 14 WRC rallyn. Neuville som har två år kvar på sitt kontakt med Hyundai teamet. Andreas Mikkelsen som inför detta år hade ett kontrakt för alla tävlingarna har ju fått avstå tre stycken hitills på grund av sina insatser i början av året, jagar en plats för 2020.
Övriga förare

Toyota Gazoo Racing
Ott Tänak troligen kvar
Kris Meeke  Klar för 2020
Kalle Rovanperä  klar 2020
Jari-Matti Latvala ??
Citroen
Sebastien Ogier  klar
Esa-Pekka Lappi klar
M-Sport
Elfyn Evans ??
Teemu Suninen ??
Hayden Paddon ??
Gus Greensmith ??
Pontus Tidemand ??
Hyundai Shell Mobis WRT
Thierry Neuville klar
Dani Sordo  klar för 7 tävlingar
Sebastien Loeb ??
Andreas Mikkelsen ??
Craig Breen ??

 

 

 

 

Bo Christer Bofeldt, bo@worldrally.se