Worldrally.se

Samarbetspartner

FIA presidenten vill inte lämna besked

Helgens Arctic Rally Finland gjorde succe som inhoppande arrangör för Svenska Rallyt som fick ställas in i år. Frågan om Svenska VM rallyt existens var det stora samtalsämnet i Finska Rovaniemi .

FIA:s rallydirektör Yves Matton har i tidigare uttalande sagt att aldrig mer Torsby för Svenska VM Rallyt. Vi träffade FIA Presidenten Jean Todt vid en pressträff i Rovaniemi och ställde frågan om vad som händer om Svenska Rallyt körs i Torsby 2022.
FIA presidenten vill ej ge någon som helst kommentar på den frågan eller andra frågor om Svenska Rallyt. Simon Larkin senior direktör på WRC promotor säger i en kort kommentar -”Vi har nära samarbete med Rally Sweden gällande 2022 års evenemang, och när mer information finns tillgänglig kommer detaljer att ges ut”.
Spekulationerna om att Arctic Rally skulle bli nästkommande snörally i WRC , nådde också en hastighet i helgen efter succén i Rovaniemi, efter dom fina förhållanden som rådde under helgen. Men enligt säkra källor i Finska Motorsportsförbundet AAK, finns det inte chans att Finland skall få två VM deltävlingar, och man kommer heller inte byta ut grusrallyt . Finska VM Rallyt i augusti är organisationens varumärke och välkänt så det kommer man aldrig gå ifrån , säger vår källa från AAK.