Worldrally.se

Samarbetspartner

Ett besked som var väntat: Rally Ypres inställt

Idag kom beskedet som var ganska väntat. sjunde deltävlingen i WRC det Belgiska Rally Ypres ställs in.

En kraftig ökning av Corona fall i landet och länderna runt om Belgien har gjort att arrangörerna av Rally Ypres beslutade idag att ställa in rallyt. De belgiska arrangörerna som fick ersätta Rally Tyskland som stoppats på grund av Corona blir själv drabbade av det. Det såg väldigt ljust ut ett tag att det skulle bli ett asfaltsrally i Belgien, men efter en nedgång av Crona fall i landet så sent som i slutet av september då antal drabbade var 419, men på en vecka ökade det till över 11.000 fall och sen har antal fall ökad för varje dag.
Jan Huyghe talesman från arrangören Club Superstage säger i ett uttalande:
-För närvarande kommer hälsan hos befolkningen,vårdpersonal, volontärer, anställda samt deltagarna i vårt rally och alla rally fans  i första hand. Vi har följ Coronakrisen i nära samråd med med våra lokala myndigheter. Tyvärr fortsatte det att öka drastiskt och det fanns inget annat alternativ än att ställa in WRC arrangemanget.

Nu återstår en deltävling av årets WRC kalender, Rally Monza i Italien. Men även i Italien ökar antal corona smittade, så går inte antalet drabbade Corona fall ner kraftigt under November, så ser det väl inte så ljust ut för att Rally Monza kan arrangera finalrallyt i WRC 2020 4-6 December.