Worldrally.se

Eric Camilli ersätter Greensmith i WRC2pro

Eric Camilli (FRA) Photo Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

32 årige Fransmannen Eric Camilli ersätter Gus Greensmith  nästa helg ,Neste Rally Finland i WRC2pro klassen. Greensmith som var anmäld i WRC2pro fick ju som bekant överta Elfyn Evans plats i M-Sports WRC klassen. Camilli som tillsammans med kartläsaren Veillas Benjamin, gjorde sin senaste start i Finland 2015, i en Ford R5 med en 11:e placering . Fransmannen som under senare hälften av 2018 fram till nu, har varit test förare för Volkswagen Motorsport, med senaste start i det franska asfaltsrallyt Tour De Corse, där en brand satte stopp för det franska paret. Camilli har hittills i sin karriär gjort 20 starter i WRC2 klassen,med 1 seger Adac Rallye Deutschland 2017, 6 pallplatser och vunnit 47 sträckor. Nästa helgs Finska rally blir hans första i WRC2 pro klassen och  den första i helt nya EcoBoost Ford Fiesta R5:an.
Eric Camilli säger i ett pressmeddelande:
Det är fantastiskt att vara tillbaka i M-sport. Det var i detta team som min karriär började, det är ett speciellt team för mig, Redan 2016 gav man mig chansen, trots att jag hade lite erfarenhet, men M-Sport gav mig möjligheten och är speciellt glad över att vara tillbaka i teamet och lite speciellt att få förtroendet i den helt nya R5:an. Det är också kul att få starta i Finland. En av mina favoritrallyn som har allt, höga hastigheter,hopp och tekniska sektioner. du har all du behöver för att njuta av att vara vid ratten i en rallybil.
Konkurrens i WRC2pro klassen är mycket hård, och vi förväntar oss en stor utmaning mot dom två finländarna i klassen, men vi kommer att ge vårt bästa. Avslutar Eric Camilli

Bo Christer Bofeldt, bo@worldrally.se