Worldrally.se

Elfyn Evans tror på en ny pallplats.

Elfyn Evans o Scott Martin tror på en ny pallplats   - PHOTO : Rally Argentina 2018 @World

Efter en imponerande körning i Tour de Corse för M- Sports Elfyn Evans,med ledning i rallyt vid flera tillfällen och god marginal inför sista sträckan där en punktering som kostade  engelsmannen Evans segern, men slutade på en hedrande 3:e plats tillsammans med kartläsaren Scott Martin. Nu är paret redo för en ny utmaning nästa helg. Rally Argentina är ett speciellt rally för Evans , det var här han säkrade sin första tredje plats i WRC 2015 samt 2017, då han precis som i Tour De Corse hade en kamp om segern med Thierry Neuville, som lyckades slå Evans med 0,7 sekunder. Den minsta segermarginalen i WRC:s  historia.  Evans, tillsammans med kartläsaren Scott Martin har haft en bra inledning på säsongen, två pallplatser på tre tävlingar. Elfyn Evans säger själv så här om Argentina

Jag har alltid haft Rally Argentina som ett favorit rally och jag ser framemot nästa helg , De argentinska fansen är fantastiska och gör det till ett speciellt rally- och för mig. Det var här jag tog min första tredjeplats och var otroligt nära seger 2017, Scott och jag har haft en bra början på säsongen och vi  tror att vi kan fortsätta med det i Argentina. Vi har haft bra fart, vi har gjort några bra förändringar framåt  med bilen, och vi har säkrat två  ”back-to-back -podiumplatser”. Det Argentinska rallyt är exceptionellt krävande, och med alla förberedelser vi gjort ser jag ingen anledning till att vi inte skall vara på en pallplats.

Förra årets Argentinska start för Elfyn Evans slutade med en femte plats. M-sports andre förare Teemu Suninen gör sin andra start i det sydamerikanska rallyt, första starten 2018 slutade med niondeplats för finländaren.

Bo Christer Bofeldt, bo@worldrally.se