Worldrally.se

-”Det finns inga ursäkter, det borde helt enkelt inte hända”

För tredje rallyt i rad fick Hyundai problem med stötdämpare upphängningen på sin I20 WRC.
-Vi kan inte vara lyckliga :detta är det tredje rallyt i rad där vi har haft problem, så det kan inte betraktas som otur , säger teamchefen Andrea Adamo till motosport.com.

Belgaren Thierry Neuville var i komfortabel ledning under i stort sett hela Safari Rallyt fram till andra sträckan sista dagen SS15 , då stötdämpare upphängningen höger bak gick av och Neuville fick bryta. Även Oliver Solberg gick samma öde redan på sträcka 2 efter träffat en sten. Det är tredje rallyt i rad som teamet har problem med upphängningen . Ott Tänak drabbades i Portugal och Sardinien . Team Chefen Adamo är bekymrad och säger: -”Vi har samma delar som vi använde förra året i Turkiet ochi årets Sardinien, vi har förbättrat prestandan, men vi saknar tillförlitlighet och vi måsta förstå varför, Det är helt enkelt oacceptabelt , säger Adamo och fortsätter-” Jag jagar inte efter ursäkter, detta borde inte hända, Utan att gripas av panik måste vi förstå vad vi gör för fel” Avslutar Andrea Adamo.

Bild: WRC.com

Man har nu drygt 2 veckor på sig innan nästa WRC deltävling Rally Estonia 15-18 Juli. Där teamets Ott Tänak tog hem segern ifjol och är stor favorit till en seger igen i sitt eget hemlands VM deltävling som han vunnit dom fyra sista åren en seger i WRC och tre segrar i Nationella rallyt.