Worldrally.se

Breaking News: Elfyn Evans missar Neste Rally Finland

M-Sports Elfyn Evans kommer inte till start i det Finländska rallyt om 14 dagar. Efter en svår landning i ett av dom många  hoppen  i förra helgens Rally Estonia , har läkarna avrått Evans att köra i Rally Finland. Evans kommer nu att fokusera på en snabb återhämtning för att kunna starta i Adac Rally Deutschland i slutet av Augusti. WRC2.pro föraren Gus Greensmith med kartläsaren Elliot Edmondson kommer att ersätta Evans. Gus o Elliot slutför sina tester inför Finland denna vecka.

Elfyn Evans som är besviken, säger i pressmeddelande från M-sport:

-Jag kommer att sakna Rally Finland, men vi fick en ganska tung landning i Estland efter ett hopp, och har fått rådet att vara still och fokusera på att göra en fullständig och snabb återhämtning. Det är svårt att ta just nu, men jag måste lita på läkarnas råd och det känns skönt att ha teamet bakom mitt beslut.

Team chefen Richard Millener

-Det är en besvikelse att se Elfyns inte komma till start, men nu är det medicinska råd som gäller och som inte går att ignorera. Finland är ett så fysiskt krävande rally. Det viktigaste är att Elfyn kommer tillbka efter en återhämtning. Beslutet från Evans har fullt stöd av hela teamet.

Efter sin imponerande debut o WRC bilen tidigare i år, kändes det rätt att erbjuda Gus Greensmith o Elliot Edmundson , Evans plats i rallyt. Jag vet att dom kommer att göra sitt bästa . De kommer att ha pre-event test imorgon för att vara så förberedda som de kan vara för dom utmaningar dom finska vägarna  ger.

 

Bo Christer Bofeldt, bo@worldrally.se