Worldrally.se

-”Är bara intresserad av att köra Toyota.”

Inför årets säsong skulle Esapekka Lappi och Sebastien Ogier dela Toyota teamets tredje bil . Ogier skulle få själv välja vilka deltävlingar som han ville köra tredje bilen. Esapekka skulle få köra övriga. Det talades om runt 4-5 deltävlingar för Ogier under året. Hittills har det blivit 3 deltävlingar för Ogier,Monte Carlo, Portugal och Safari och det stod klart att även en start i nästa helgs Rally New Zealand var klart för Ogier . I måndags meddelade Ogier och Toyota teamet att Ogier ska köra alla tre deltävlingar som återstår i årets VM. Esapekka blev därmed utan styrning för resten av året i Toyota.

Idag meddelade Esapekka Lappi vid en presskonferens att han för förhandlingar med teamchefen Jari-Matti Latvala och Toyota om nästa år, förhandlingar som enligt Lappi pågått ett tag och som sker i positiv anda. På frågan om det förekommer förhandlingar med något av de övriga teamen inför nästa år.
-” Nej det finns inga andra jag förhandlar med och för mig är det bara körning i Toyota som gäller” säger Finländaren Lappi som är optimistisk om en fabriks styrning nästa år.

Finländaren Lappi som kört 6 deltävlingar i år för Toyota teamet . Sverige, Kroatien, Sardinien, Estland, Finland, Belgien och Acropolisrallyt. Med tre podiumplatser som resultat i Sverige, Finland, och Belgien.