Andreas Mikkelsen tillbaka i hetluften

2019WRC
Andreas Mikkelsen Photo // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Det har varit ganska tyst kring norrmannen Andreas Mikkelsen, som förlorade fabriksförar platsen hos Hyundai  2019. Nu kan det bli däcktester för 2021 års däckleverantör till WRC .

Till dirtfish säger Mikkelsen –Jag har varit i kontakt med Pirelli och jag vet att mitt namn finns på bordet liksom andra förare, men ingenting är bekräftat till 100% ännu.
Pirelli väntas tillkännage vilka förare som blir deras testförare 2021, då man tar över som däckleverantör i WRC efter Michelin. Förutom Mikkelsen finns även Kris Meeke med i diskussionerna. Enligt Dirtfish och franska källor kommer man att använda Citroën C3 WRC i sina tester, och första testet kommer troligen att ske i samband med Rally Sardiniens preliminära datum i Oktober (Rally Sardinien blev uppskjuten från sitt ursprungliga datum men väntas köras i oktober , beslut tas den 19 Juni av FIA) .  Den Italienska däcktillverkaren kommer att tillkänna ge sina planer under nästa månad.

 

 

Next Post

2021 kalender presenterades, Inget nytt om 2020 års fortsättning

Igår 19 Juni skulle besked komma från FIA, i samband med FIA World Motor Sport Councils möte, Men det var tunt besked om fortsättning på 2020, Istället presenterades nio deltävlingar som är klara för 2021 års WRC. Alla förväntade ett besked om hur fortsättningen på WRC 2020, Men besked om […]