Worldrally.se

Adam Westlund gör internationell comeback efter kraschen

19 årige Adam Westlund som gjorde en våldsam krasch i Kolsvarundans SM deltävling 2019 satsar nu internationellt igen och kommer till start i  FIAERC första deltävling Ralli di Roma Capitale helgen 24-26 Juli. 

Adam,som efter den svåra kraschen i SM deltävlingen har efter sin rehabilitering hunnit med tre starter i år, Norska Sigdalsrallyt, Jämtrallyt och SM deltävlingen i Vännäs i sin Ford Fiesta R2. Nu tar gästrikebon ett nytt steg tillsammans med nya kartläsaren David Arhusiander och kommer till start i asfaltsrallyt Roma di Capitale FIAERC, första deltävlingen efter coronastoppet . Paret Westlund/ Arhusiander startar i klassen ERC3 junior.  Adam som gör comeback i ERC efter sin  pallplats i PZM 76 Rally Poland i juni 2019.
-Jag var borta från bilkörning i fem månader och en dag efter kraschen innan jag körde bil igen, nu har jag helt återhämtat mig och är utan smärta i ryggen o nacken. säger Adam och fortsätter, jag kommer inte ihåg något om kraschen så det var bra känslomässigt för mig. Men nu efter olyckan när det går riktigt snabbt tänker du en extra gång innan du går in i en kurva, men med tiden försvinner nog det också mentalt. Jag vet inte var jag står någonstans just nu, tror jag behöver mer tid, det är bara min fjärde start med Fiestan, har gjort två svenska rally och ett norskt under året, men alla har varit på snö, har inte kört ett asfaltsrally på två år.
Westlund är förväntansfull inför starten i Rom
-Det kommer bli en verklig utmaning men det kommer bli kul, Det är ju nästan två år sedan jag körde ett asfaltsrally så det kommer ta tid lite tid att komma in i rätt rytm. Rallyt i Rom är i första hand ett rally för att skaffa erfarenhet och naturligtvis en helt enorm upplevelse, Vi kan inte förvänta oss att finnas med i toppen, vissa sträckor kan bli bra tid medan vissa behöver vi mer erfarenhet från. Men jag är säker att kommer bli ett bra rally och att både jag Adam skaffar så mycket erfarenhet vi kan. avslutar Adam.

Efter att ha haft Joakim Sjöberg i högerstolen under 2019 kommer David Arhusiander att läsa noterna i år . David som har erfarenhet från det Italienska asfaltsrallyt då han tillsammans med Elias Lundberg startade i ERC3 junior klassen. Tre svenska förare: Adam Westlund,Oliver Solberg och Dennis Rådström kommer till start i Rom-rallyt som börjar med shakedown på fredag och avslutas på söndag kväll.