Worldrally.se

Samarbetspartner

700 Pirelli däck för WRC

För första gången sedan augusti 2019 ,står Croatia Rally för rent asfaltsrallyt. Rallyt blir också det första för den Italienska däcktillverkaren Pirelli som däckleverantör till WRC teamen

Att välja rätt däck till det helt nya WRC rallyt i Kroatien kommer att vara ett vågspel, Då både team och däcktillverkare ger sig ut på helt nya sträckor. Och enligt arrangörerna kommer sträckorna att vara varierande med sex olika typer av asfalt. Vilket gör däckvalet extra viktigt. Pirellis asfaltsrallydäck kommer att finnas tillgänglig i två olika blandningar till Kroatien . Däcket med den hårda RAH blandningen kommer att debutera och är konstruerad att klara dom långa sträckorna och dom höga tempraturerna , den mjuka RAS blandningen , som användes redan i Monte Carlo , är avsedd för svalare och halare förhållanden . Cinturato RWB , är ett regndäck för extrema förhållanden på asfalterade vägar , med ett speciellt slitbane mönster som är särskild effektivt när det gäller att rensa bort stående vatten för att minska vattenplaning.

Teamen får använda 24 däck till varje förare. Med fördelningen på ZeroRA hard, P Zero RA soft samt 8 regndäck. Förutom detta har man fyra däck till shakedown.
Pirelli i Siffror för Kroatien
Man kommer att 2700 däck med sig
700 till WRC
1700 däck till övriga team i WRC2 och WRC3
300 däck till JWRC