Skip to content

Anmälan till Monte Carlo öppen. Men var är M-Sport?

Förra veckan öppnades anmälan till Rallye Monte Carlo 2024. Toyota har fullt team, Elfyn Evans, Takamoto Katsuta är klara för full säsong, medan kalle Rovanperä och Sebastien Ogier delar på teamets tredje bil, även om det offentligt ännu så kommer nog Kalle Rovanperä att få avståpremiären 2024 till förmån för Sebastien Ogier, medan Kalle Rovanperä med all sannolikhet kommer till start i Svenska Rallyt.
Hyundai teamet har tre förare klara Thierry Neuville och Ott Tänak båda kommer köra full säsong, Esapekka Lappi teamets tredje förare, är enligt obekräftade uppgifter anmäld till Svenska Rallyt , Vem som kommer köra Hyundais tredje bil i Monte Carlo Rallyt är ännu offentliggjord, starka kandidater är ”Old man” Dani Sordo eller Teemu Suninen.
M-Sport har ännu inte offentliggjort någon förar ”Line Up” för 2024, enligt uppgifter så kommer man satsa på en junior uppställning. Man för samtal med bland annat Pierre Louis Loubet, Adrien Fourmaux och Gregory Munster , alla tre måste satsa egna pengar för att ta en plats och där ligger kanske Gregory Munster närmast , som backas upp av den grekiska miljonären Jourdan Serderidis, som har god relation med den privata Engelsk baserade M-Sport. Man för också förhandlingar med Oliver Solberg men både M-Sport och Solberg har konkurrerande energidryck bolag som sin huvudsponsor och det ser svårt ut lösa detta problem, M-Sport kommer troligen inte att frångå Red Bull som huvudsponsor det är för mycket pengar det handlar om , även om inte man har ett kontrakt med Red Bull idag för 2024 så är planerna för samarbete långt gången med energy dryck jätten.

Rally Monte Carlo körs 22-28 Januari. Entry list publiceras 8 Januari

Dela

Läs mer

Svensk rally historia skrevs i Rally Islas
För första gången i nuvarande form av ERC4 Junior, skrev...
Mille Johansson segrade i Rally Islas
Vilken inledning av internationella karriären för 19 åriga Mille Johansson...
Mille Johansson och Calle Carlberg dominerar i Las Palmas
Efter tio körda sträckor av asfaltsrallyt i ERC Rally Islas...
Dubbelt svenskt i Rally Islas ERC4J efter dag 1
Det är dubbelt svenskt i Rally Islas ERC4 Junior klass...
Mille o Calle i topp
För Juniorerna i ERC Mille Johansson/Johan Grönvall Opel Corsa Ralkly...
Över 8000 på Rally Islas inlednings super special
Andra deltävlingen i ERC Rally Islas Canarias, den första på...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter