Skip to content

Evans jagar Neuville

// Jaanus Ree / Red Bull Content Pool //

Thierry Neuville tog över ledningen från Ogier på dagens andra sträcka, och går till nattvila med en ledning på 5,7 sekunder till Elfyn Evans . Båda har tagit varsin sträckseger medan Sebastien Ogier som hade punktering på SS2 där han tappade över minuten tagit 4 sträckvinster, och klättrat upp till femte plats inför morgondagen men dryga minuten efter, Ott Tänak har precis som Neuville och Evans tagit en sträckseger och är på en fjärde plats och jagas av Esapekka Lappi 3,4 efter. Lappi som tagit en sträckseger på dagens längsta sträcka även rallyts längsta Stojdraga-hartje 25,76 kilometer.

I WRC2 dominerar Yohan Rossel och går till nattvila med 29,9 sekunders ledning till Nikolay Gryazin inför morgondagens 8 sträckor . Trea är Nicoles Ciamin +37,6. Gus Greensmith med kartläsaren Jonas Andersson har haft en jobbig dag och inte fått till det, är på en sjunde plats dryga tre minuter efter Rossel. Oliver Solberg står över WRC2 och kör i klassen RC2 är på en fjärde plats 44,4 sekunder efter Rossel.

Många hade förväntat regn under eftermiddagen och däckvalet var det stora diskussionsämnet inför varje sträcka , men regnet utebliv förutom någon liten skur på de två sista sträckorna. Rallyt fortsätter imorgon med 8 sträckor på totalt 677,38 km, Lördagen längsta sträcka är Kostanjevac-Petrus Vrh 23,76 km och inleder lördagen.SS16 Platak 15,63 helt ny sträcka avslutar morgondagen

Dela

Läs mer

Portugal två år till
I samband med helgens Rally Portugal, skrevs nytt tvåårskontrakt mellan...
87 anmälda till Sardinien, Oliver enbart i RC 2.
Rally Portugal avslutades i helgen med Sebastien Ogier som segrare....
60:e seger för Sebastien Ogier
Sebastien Ogier och Vincent Landadis tog hem helgens 57:e upplaga...
Solans på väg mot sin första WRC 2 seger
26 årige spanjoren Jan Solans i en Toyota GR Yaris...
Flodin vann SM premiären på grus i Nyköping
I helgen avgjordes tredje deltävlingen i rally SM , den...
Sebastien Ogier på väg mot sin sjätte Portugal seger
Sebastien Ogier leder Rally Portugal med 11,9 sekunder över Ott...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter