Skip to content

Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen

För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man fått fullfölja 13 av de 19 körda sträckor hittills . Det började redan på fredagens första sträcka rallyts SS3 El Chocolade, där sträckan fick strykas för WRC 2 efter att Jordan Serderidis blockerade vägen. På SS5 tog Oliver sin första sträckseger och klättrade en placering till fjärde plats, efter en andra plats på SS6 där Emil Lindholm fått punktering, blev det ett kliv upp till tredje plats , SS7 blev det ännu en sträckseger innan det blev punktering på SS8 som kostade dryga minuten . Solberg kom tillbaka på SS9 och ännu en sträckseger på SS10 som avslutade fredagen. Lördagen inleddes precis som fredagens med att SS11 fick strykas denna gång på grund av att Esapekka Lappi kört av och rivit ner en elstolpe som innebar att även sträckorna 12,13, och 15 fick strykas för WRC2 för att man skulle kunna hålla tidsplanen , Rally 1 fullföljde SS12,13. Lördagens första sträcka för WRC 2 blev SS14 där Oliver Solberg tog ännu en sträckseger som skulle följas med sträcksegrar på de återstående fyra sträckor. Inför rallyts avslutande etapp har Oliver och Elliot vunnit 9 sträckor av 13 körda . På grund av den förargliga punkteringen på SS8 som kostade tid, är Oliver på en på fjärde plats i klassen . Gus Greensmith och Jonas Andersson leder med 31,6 sekunder före Adrien Fourmaux och Emil Lindholm på en tredje plats 37,6 efter inför söndagens avslutande fyra sträckor.

Sebastien Ogier ser ut att gå emot ett nytt rekord och ta sin sjunde Rally Mexico en seger mer än Sebastien Loeb. Ogier som efter rallyledaren fram till SS11 Esapekka Lappi fick bryta efter sin avåkning på lördagens första sträcka. Ogier leder med 35,8 sekunder före team kamraten Elfyn Evans . Thierry Neuville trea inför söndagen 40,1 efter Ogier.

Rallyt avslutas idag med fyra sträckor där första start är 15.05 svensk tid.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg tog hem WRC2 enda sträcka på Mexico förmiddagen
Efter att Esapekka Lappi krasch på Rally Mexicos inledande sträcka...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter