Skip to content

Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger

Sebastien Ogier (FRA) Vincent Landais (FRA) TOYOTA GAZOO RACING WRT // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool //

Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt rekord till sin samling, Fransmannen kan ta sin sjunde Mexico seger och gå förbi landsmannen Loebs sex segrar. Inför Power Stage El Brinco har Ogier 22,5 sekunders marginal till Elfyn Evans, som haft en sekund strid med Hyundais Neuville under i stort sett hela rallyt, som mest har det skilt 11 sekunder mellan de båda och inför avslutningen El Brinco är det bara 2,7 sekunders marginal mellan de båda i kampen om andra platsen.

I WRC klassen går Gus Greensmith/Jonas Andersson mot en seger, detta i sin första start i WRC2 klassen denna säsong . Greesnmith tog hand om ledningen redan på fredagens tredje sträcka, då Emil Lindholm tappade ledningen efter incident. Lindholm som inför PW stage har 33,6 sekunder upp till före detta rally 1 föraren Greensmith. Oliver Solberg tog sin sträckseger nr 10 på rallyts längsta sträcka med över 26 sekunder, till Lindholm som tog andra platsen på sträckan. Solberg som efter att Adrien Fourmaux fick tekniska problem på sin Ford Fiesta på SS21 klättrade upp till tredje plats inför den avslutande El Brinco sträckan.

Dela

Läs mer

Eric Cais i ERC topp inför morgondagen
Eric Cais i Skoda var snabbast på den inledande superspecialen...
Sjuk Mads Östberg fick avbryta sin start i Rally Hungary
Tvåfaldige segraren i Rally Hungary Mads Östberg fick avbryta sin...
Rally legends utökas i BAUHAUS Royal Rally
Med två månader kvar till den andra upplagan av det...
Senaste inför ERC premiären
I helgen är det dags för ERC första deltävling Rally...
New Zeeländaren Paddon varnar för Mads Östberg
2023 års ERC champion Hayden Paddon med kartläsaren John Kennard...
Rally Hungary i nytt format
I helgen startar FIA European Rally Championship den här säsongen...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter