Skip to content

Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger

Sebastien Ogier (FRA) Vincent Landais (FRA) TOYOTA GAZOO RACING WRT // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool //

Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt rekord till sin samling, Fransmannen kan ta sin sjunde Mexico seger och gå förbi landsmannen Loebs sex segrar. Inför Power Stage El Brinco har Ogier 22,5 sekunders marginal till Elfyn Evans, som haft en sekund strid med Hyundais Neuville under i stort sett hela rallyt, som mest har det skilt 11 sekunder mellan de båda och inför avslutningen El Brinco är det bara 2,7 sekunders marginal mellan de båda i kampen om andra platsen.

I WRC klassen går Gus Greensmith/Jonas Andersson mot en seger, detta i sin första start i WRC2 klassen denna säsong . Greesnmith tog hand om ledningen redan på fredagens tredje sträcka, då Emil Lindholm tappade ledningen efter incident. Lindholm som inför PW stage har 33,6 sekunder upp till före detta rally 1 föraren Greensmith. Oliver Solberg tog sin sträckseger nr 10 på rallyts längsta sträcka med över 26 sekunder, till Lindholm som tog andra platsen på sträckan. Solberg som efter att Adrien Fourmaux fick tekniska problem på sin Ford Fiesta på SS21 klättrade upp till tredje plats inför den avslutande El Brinco sträckan.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...
Oliver Solberg tog hem WRC2 enda sträcka på Mexico förmiddagen
Efter att Esapekka Lappi krasch på Rally Mexicos inledande sträcka...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter