Skip to content

Lappi utökade ledningen på superspecial

Esapekka Lappi Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Efter gårdagens SS8 var Hyundais föraren Esapekka Lappi i ledningen med 3,4 sekunder inför fredagens två sista Superspecialer SSS 9 La Dunas Las Dunas 3,53 km och SS10 . PÅ SS9 slog finländaren med ännu en sträckseger den femte i ordningen och var hela 3,5 sekunder för Ogier och ledningen utökades till 6,9 sekunder, på SS10 tog Dani Sordo sin första sträckseger 0,5 före Ott Tänak och 0,6 före Neuville och Ogier , Lappi tappade 2,2 sekunder och ledningen för Esapekka är inför dagens etapp 5,3 sekunder före sexfaldige Rally Mexico vinnaren Ogier och 30,1 före Eflyn Evans .

Pierre-Louis Loubet , Takamot Katsuta och Jordan Serderidis som alla fick bryta gårdagens etapp efter incidenter, gör omstart idag och M-Sports Serderidis får starta först på dagens etapp som har 9 sträckor med SS12/ SS16 El Mosquito som den längsta 22,56 km, Lördagen avslutas som vanligt i Rally Mexico med två superspecialer den sista med namnet Rock&Rally SSS 1,30 km inne i Leon 01,18 svensk tid.

I WRC 2 tog Oliver Solberg hem sträckseger i de båda SSS sträckorna som under fredagen tagit sträckseger i fyra av de åtta sträckorna , Oliver som var bland topp tre innan SS8 då en punktering på sträckan kostade över minuten för Solberg och slutade som femma inför lördagen. Emil Lindholm hade ledningen inför andra rundan av den ökända sträckan El Chocolade 29,07 km där han tappade 13 sekunder och Gus Greensmith kunde överta ledningen resterande fredagens sträckor och leder med 8,5 sekunder före M-Sports Adrien Fourmaux inför andra etappen . Lindholm trea 26,4 efter. Nikolay Gryazin rullade rejält på fredagens SS4 och kommer ej till start på dagens etapp.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter