Skip to content

Lappi utökade ledningen på superspecial

Esapekka Lappi Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Efter gårdagens SS8 var Hyundais föraren Esapekka Lappi i ledningen med 3,4 sekunder inför fredagens två sista Superspecialer SSS 9 La Dunas Las Dunas 3,53 km och SS10 . PÅ SS9 slog finländaren med ännu en sträckseger den femte i ordningen och var hela 3,5 sekunder för Ogier och ledningen utökades till 6,9 sekunder, på SS10 tog Dani Sordo sin första sträckseger 0,5 före Ott Tänak och 0,6 före Neuville och Ogier , Lappi tappade 2,2 sekunder och ledningen för Esapekka är inför dagens etapp 5,3 sekunder före sexfaldige Rally Mexico vinnaren Ogier och 30,1 före Eflyn Evans .

Pierre-Louis Loubet , Takamot Katsuta och Jordan Serderidis som alla fick bryta gårdagens etapp efter incidenter, gör omstart idag och M-Sports Serderidis får starta först på dagens etapp som har 9 sträckor med SS12/ SS16 El Mosquito som den längsta 22,56 km, Lördagen avslutas som vanligt i Rally Mexico med två superspecialer den sista med namnet Rock&Rally SSS 1,30 km inne i Leon 01,18 svensk tid.

I WRC 2 tog Oliver Solberg hem sträckseger i de båda SSS sträckorna som under fredagen tagit sträckseger i fyra av de åtta sträckorna , Oliver som var bland topp tre innan SS8 då en punktering på sträckan kostade över minuten för Solberg och slutade som femma inför lördagen. Emil Lindholm hade ledningen inför andra rundan av den ökända sträckan El Chocolade 29,07 km där han tappade 13 sekunder och Gus Greensmith kunde överta ledningen resterande fredagens sträckor och leder med 8,5 sekunder före M-Sports Adrien Fourmaux inför andra etappen . Lindholm trea 26,4 efter. Nikolay Gryazin rullade rejält på fredagens SS4 och kommer ej till start på dagens etapp.

Dela

Läs mer

Eric Cais i ERC topp inför morgondagen
Eric Cais i Skoda var snabbast på den inledande superspecialen...
Sjuk Mads Östberg fick avbryta sin start i Rally Hungary
Tvåfaldige segraren i Rally Hungary Mads Östberg fick avbryta sin...
Rally legends utökas i BAUHAUS Royal Rally
Med två månader kvar till den andra upplagan av det...
Senaste inför ERC premiären
I helgen är det dags för ERC första deltävling Rally...
New Zeeländaren Paddon varnar för Mads Östberg
2023 års ERC champion Hayden Paddon med kartläsaren John Kennard...
Rally Hungary i nytt format
I helgen startar FIA European Rally Championship den här säsongen...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter