Skip to content

Oliver Solberg en av tre tidigare Rally 1 förare i Mexicos WRC2

Oliver Solberg special sträckan - El Chocolate Rally Mexico 2020 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool //

Gus Greensmith som efter sju år fick lämna M-sport och Rally 1 klassen inför årets säsong. Gör nu comeback i WRC2 klassen till helgens Rally Mexico i samarbete med Skodas ”farmarteam” Toksport. Jonas Andersson som klev in i Gus högerstol 2021 kommer att fortsatta samarbetet med engelsmannen Gus under året. WRC2 klassen som växer sig allt starkare och Mexico är inget undantag med sina 10 anmälda i klassen där 3 förare, Gus Greensmith, Oliver Solberg och Adrien Fourmaux är tidigare Rally 1 förare . Emil Lindholm 2022 års WRC 2 champion och polacken Kajetan Kajetanowicz finns även på startlinjen liksom Nikolay Gryazin. Av de tio startande i klassen kör 8 stycken Skoda och 2 i Ford, Fourmaux och åldermannen Martin Prokop

Oliver Solberg gör sin andra start i Mexico , 2020 körde Solberg sin egen Volkswagen Polo Gti R5 då tillsammans Aaron Johnston, i år med Gus Greensmiths tidigare kartläsare Elliot Edmondsson som också gör sin andra start i Mexico .

2020 var senaste året som Rally Mexico kördes då blev det Svensk seger i WRC2 klassen genom Pontus Tidemand och Patrik Barth

Pontus Tiedemand (SWE) celebrates on the podium in WRC 2 first place after winning the World Rally Championship Mexico in Leon, Mexico on March 15, 2020 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202003150080 // Usage for editorial use only //

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter