Skip to content

Sebastien Ogier satsar på sjunde Mexico segern

Sebastien Ogier /Julien Ingrassia (FRA) Mexico 2020 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool //

I helgen är det dags för årets första grus deltävling i WRC, Rally Mexico som varit borta från kalendern i två år gör comeback . Sebastien Ogier som numera är deltidsförare för Toyota Gazoo WRT gör sin andra start för säsongen, första var i Rally Monte Carlo där han tog hem segern. I Mexico kan det bli ett nytt rekord för den 39 årige fransmannen som har sex segrare i rallyt sen tidigare, lika många som landsmannen Loeb. Vinner Ogier i helgen så har han flest segrar i rallyt totalt sedan starten av Rally Mexico sedan man kom i WRC kalendern 2004. Första segern kom 2013 med Volkswagen och det blev ytterligare två segrar för VW 2014 och 2025 , 2018 blev det med Ford , 2019 Citroen och 2020 med nuvarande Toyota Teamet, samtliga segrar tidigare tillsammans med dåvarande kartläsaren Julien Ingrassia. I helgens deltävling bli det med 31 årige Vincent Landias som gör sin tredje start tillsammans med Ogier och sin första start någonsin i Mexico .

-” När jag visste att Rally Mexico skulle komma tillbaka i kalendern markerade som ett rally som jag gärna skulle vilja köra igen. Det är där allting började för mig i WRC,eftersom jag gjorde min debut 2008, sedan dess har det funnits många goda minnen och en hel del framgångar. Atmosfären är alltid trevlig,med vackra etapper också. Jag har inte riktigt kört på den typen av grus sedan Portugal förra året, så det senaste testet i Spanien var viktigt för mig att hitta den rätta känslan. Det skall bli intressant att se hur hybriden kan hjälpa till mot den vanliga effektförlusten som vi känner på hög höjd. Mer än någonsin kan det vara viktigt att använda den så effektivt som möjligt eftersom det kan göra stor skillnad på prestandan” säger Sebastien Ogier

Rally Mexico börjar på Torsdag kl 17.00 svensk tid med Shakedown

Du följer hela rallyt på vår live update HÄR

Entry List och tidtabell finner du HÄR

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter