Skip to content

Punktering på power stage gav Paddon ERC segern

FIA ERC - Fia European Rally Championship 2023 at Fafe, Portugal // @World / Red Bull Content Pool //

Finländaren Mikko Heikkilä tog hand om ledningen på lördagens sista sträcka i årets ERC deltävlingen Rally Fafe som avgjordes i helgen, efter sekund strid mellan Hayden Paddon och Mads Östberg. Sekundstriden mellan de tre förarna fortsatte på söndagens 6 sträckor då Mikko på rallyts sista sträcka Power Stage Lameirinha då en en punktering och ett tapp på över 2 minuter och segern var utan utom räckhåll för den Finska Skoda föraren . New Zealändaren Hayden Paddon kunde därmed bli den första Hyundai förare att vinna en ERC deltävling, Paddon segrade med en marginal på 10,8 sekunder till Mads Östberg med kartläsaren Patrik Barth. Estländaren Georg Linnamäe tog tredje platsen .

Årets ERC första deltävling i Portugal inleddes på fredagen med en superspecial under regniga förhållanden som fortsatte på lördagen och vägarna var svårkörda och leriga vilket gjorde att SS5 och SS9 fick strykas av säkerhetsskäl då de inte var körbara. Det blev riktigt dramatiskt på lördagens sjunde sträcka då hemmaföraren Armindo Araujo och kartläsaren Luis Ramalho tappade ett hjul förlorade kontrollen över bilen som kraschade rätt in i ett träd. Ramalho klev ur bilen medan Araujo satt kvar, efter snabb räddninginsats där båda kördes till sjukhuset där det visade sig att de båda klarade sig utan några allvarliga skador.

Svenskarna Tom Kristensson/Andreas Johansson slutade på en nionde plats och Pontus Tidemand/Julia Thulin på en trettonde plats i det svårkörda och tuffa Rally Fafe.

Nästa ERC deltävling är Rally Islas Canarias i Las Palmas 5-6 Maj.

Dela

Läs mer

Eric Cais i ERC topp inför morgondagen
Eric Cais i Skoda var snabbast på den inledande superspecialen...
Sjuk Mads Östberg fick avbryta sin start i Rally Hungary
Tvåfaldige segraren i Rally Hungary Mads Östberg fick avbryta sin...
Rally legends utökas i BAUHAUS Royal Rally
Med två månader kvar till den andra upplagan av det...
Senaste inför ERC premiären
I helgen är det dags för ERC första deltävling Rally...
New Zeeländaren Paddon varnar för Mads Östberg
2023 års ERC champion Hayden Paddon med kartläsaren John Kennard...
Rally Hungary i nytt format
I helgen startar FIA European Rally Championship den här säsongen...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter