Skip to content

Punktering på power stage gav Paddon ERC segern

FIA ERC - Fia European Rally Championship 2023 at Fafe, Portugal // @World / Red Bull Content Pool //

Finländaren Mikko Heikkilä tog hand om ledningen på lördagens sista sträcka i årets ERC deltävlingen Rally Fafe som avgjordes i helgen, efter sekund strid mellan Hayden Paddon och Mads Östberg. Sekundstriden mellan de tre förarna fortsatte på söndagens 6 sträckor då Mikko på rallyts sista sträcka Power Stage Lameirinha då en en punktering och ett tapp på över 2 minuter och segern var utan utom räckhåll för den Finska Skoda föraren . New Zealändaren Hayden Paddon kunde därmed bli den första Hyundai förare att vinna en ERC deltävling, Paddon segrade med en marginal på 10,8 sekunder till Mads Östberg med kartläsaren Patrik Barth. Estländaren Georg Linnamäe tog tredje platsen .

Årets ERC första deltävling i Portugal inleddes på fredagen med en superspecial under regniga förhållanden som fortsatte på lördagen och vägarna var svårkörda och leriga vilket gjorde att SS5 och SS9 fick strykas av säkerhetsskäl då de inte var körbara. Det blev riktigt dramatiskt på lördagens sjunde sträcka då hemmaföraren Armindo Araujo och kartläsaren Luis Ramalho tappade ett hjul förlorade kontrollen över bilen som kraschade rätt in i ett träd. Ramalho klev ur bilen medan Araujo satt kvar, efter snabb räddninginsats där båda kördes till sjukhuset där det visade sig att de båda klarade sig utan några allvarliga skador.

Svenskarna Tom Kristensson/Andreas Johansson slutade på en nionde plats och Pontus Tidemand/Julia Thulin på en trettonde plats i det svårkörda och tuffa Rally Fafe.

Nästa ERC deltävling är Rally Islas Canarias i Las Palmas 5-6 Maj.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter