Skip to content

Toyota testar i Spanien för att bli bättre på grus inför Mexico

Kalle Rovanpera (FIN) Jonne Halttunen (FIN) Mexico Leon, , 2020 // @World / Red Bull Content Pool //

De krävande egenskaperna på löst grus var problem för Toyota teamet ifjol, Och för att förbättra sin Rally1 Yaris inför detta år har man under vinterhalvåret lagt mycket energi på utveckling för att bli bättre o snabbare på löst grus. Som en del i utvecklingsarbetet man gjort har det finska teamet under den senaste veckan testat på Spanska grusvägar som en förberedelse inför Rally Mexico 16-19 Mars . Enligt team chefen Jari-Matti Latvala har testerna i Spanien varit mycket viktiga inför Rally Mexico. Kalle Rovanperä är optimistisk och vinterns utvecklingsarbete och testerna i Spanien är ett steg i rätt riktning för att vara med i segerstriden i Mexikanska rallyt.

Rally Mexico är tillbaka efter två års frånvaro i WRC kalender , Toyota och Sebastien Ogier vann 2020 teamets enda seger i det Centralamerikanska rallyt , Ogier kommer även till start i år för Toyota . Ogier som delar antal segrar i rallyt 6 stycken med Sebastien Loeb.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter