Skip to content

Toyota testar i Spanien för att bli bättre på grus inför Mexico

Kalle Rovanpera (FIN) Jonne Halttunen (FIN) Mexico Leon, , 2020 // @World / Red Bull Content Pool //

De krävande egenskaperna på löst grus var problem för Toyota teamet ifjol, Och för att förbättra sin Rally1 Yaris inför detta år har man under vinterhalvåret lagt mycket energi på utveckling för att bli bättre o snabbare på löst grus. Som en del i utvecklingsarbetet man gjort har det finska teamet under den senaste veckan testat på Spanska grusvägar som en förberedelse inför Rally Mexico 16-19 Mars . Enligt team chefen Jari-Matti Latvala har testerna i Spanien varit mycket viktiga inför Rally Mexico. Kalle Rovanperä är optimistisk och vinterns utvecklingsarbete och testerna i Spanien är ett steg i rätt riktning för att vara med i segerstriden i Mexikanska rallyt.

Rally Mexico är tillbaka efter två års frånvaro i WRC kalender , Toyota och Sebastien Ogier vann 2020 teamets enda seger i det Centralamerikanska rallyt , Ogier kommer även till start i år för Toyota . Ogier som delar antal segrar i rallyt 6 stycken med Sebastien Loeb.

Dela

Läs mer

Eric Cais i ERC topp inför morgondagen
Eric Cais i Skoda var snabbast på den inledande superspecialen...
Sjuk Mads Östberg fick avbryta sin start i Rally Hungary
Tvåfaldige segraren i Rally Hungary Mads Östberg fick avbryta sin...
Rally legends utökas i BAUHAUS Royal Rally
Med två månader kvar till den andra upplagan av det...
Senaste inför ERC premiären
I helgen är det dags för ERC första deltävling Rally...
New Zeeländaren Paddon varnar för Mads Östberg
2023 års ERC champion Hayden Paddon med kartläsaren John Kennard...
Rally Hungary i nytt format
I helgen startar FIA European Rally Championship den här säsongen...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter