Skip to content

7 dagar kvar till ERC premiären

Den 10 Mars är det dags för första deltävlingen av årets ERC . Rally Serras de Fafe står som arrangör med staden portugisiska Fafe som bas . Premiären ser ut att bli den tuffaste på många år. 44 RC2 bilar kommer att stå på startlinjen med flera förare som kört i WRC samt Craig Breen som är Hyundais tredje förare i WRC klassen i Fafe rallyt tävlande för Team Hyundai Portugal. Hayden Paddon från New Zealand för BRC Racing Team i Hyundai . Fem svenskar finns med i startfältet Tom Kristensson/Andreas Johansson som efter succén ifjol har bytt både team i bil och kommer köra alla åtta deltävlingar för Citroen Rally Team med samarbetspartnern Bilteknik TRT i en Citroen C3 . Mads Östberg med svenske Patrik Barth som kartläsare kör Citroen som vanligt i år för MRF Tyres Dealer Team Efter två års frånvaro från internationellt tävlande gör Pontus Tidemand tillsammans Julia Thulin i en Ford Fiesta MK11 för MRF Tyres Dealer Team . Av de 54 anmälda till premiären är 42 FIA prioterade och 37 kör Rally 5 bil. 21 olika nationer är representerade , Tre generationer av Skoda Fabia Rall2 finns bland de anmälda, JWRC vinnaren 2022 Robert Virves har Fafe boende Hugo Magalhäes som kartläsare . Åtta av de anmälda har tidigare vunnit ERC Craig Breen, Armindo Araujo, Yoan Bonato, Efren Llarena, Miko Marczyk, Mads Östberg , Märtin Sesks och Bernardo Sousa.

Vädret väntas bli varierande med temperaturer mellan 12 och 20 grader och risk för regn .

Fullständig Entry List hittar du här
Tidtabell här

Du följer hela rallyt på vår live update med start kl 12,30 Fredag 10 Mars Länk

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter